Pernille Morthensen
Det bliver nok lidt skævt…
“Klidmoster” eller “fin kagekoge”
Jeg har altid haft stor interesse i at arbejde med mad og bagværk, ja både det salte og søde køkken.
Jeg synes, det er en fornøjelse at forberede, planlægge og tilberede kreativ mad og kage til store fester, events og gæster. Jeg vil utrolig gerne dele ud af min glæde og erfaringer med bagværk og event. Derfor udbyder jeg også kurser, holder foredrag, og laver foodbuilding for både børn, voksne og i firmaregi.
· Jeg brænder for en bæredygtig tilgang til livet.
· Klimabevidst tankegang og handling.
· Stort ”madspilds-hjerte”
Kunsten at bage det gode surdejsbrød, med saftig luftig krumme. Noget med masser fuldkorn, kerner og frø der smager skønt og er samtidig sundt, det kan man aldrig bage og øve for tit.
Når alt dette er sagt, elsker jeg lækre, søde, syrlige og aromatiske kager med alt det, årstiden kan diske op med. Jeg er helt vild med kager og tærter bagt med masser af bær, blomster og grønt fra egen avl eller købt helt lokalt. Der ud over nyder jeg diverse nødder og rigeligt med marcipan, vanilje og smør. Og kager må gerne være lidt sjove og skæve…
Jeg er mor til tre børn på 7, 11 og 14 år. Prøver at få trænet styrke, yoga, løb og elsker at danse… Den krop, den krop, den vil nogle gange det jeg ikke vil…
Mange kan måske huske mig fra ”Den store bagedyst” fra 2015, hvor jeg blev nr. 2, og fra jule- og nytårsbagedyst både i 2015 og 2016, hvor jeg også blev nr. 2.
Naturligt, rustikt, lokalt, farverigt, smukt på den skæve måde og selvfølgelig årstidens blomster, frugt og grønt… – Og masser af klid, frø, kerner og tang..
Jeg vil her dele opskrifter som både er sunde og syndige. De fleste er hurtige og enkle at lave, da hverdagen ofte involverer børn i køkkenet.