Denne dejlige kage er ren konfekt. Syre/ bitterhed fra havtorn og den fyldige søde brownie akkompagneret med hvid chokoladecreme. Herligt siger jeg bare…
Jeg har lavet et edderkoppespind med edderkop i midten på toppen af kagen, og en abstrakt græskarkant omkring. Men fantasien er jo din..:-)
Det skal du bruge:
Chokolade browniebund med hasselnød og pistacie
125 g smør
100 g mørk chokolade omkring 70 %
2 stk. æg
70 g brun farin
70 g sukker
1 knivspids salt
35 g hvedemel
1 spsk. kakao
0,5 tsk. Bagepulver
50 g revet Hokkaido græskar
35g grofthakkede hasselnødder
35g grofthakkede valnødder
Havtornsylt
100 g havtorn, findes på frost i velassorterede supermarkeder eller ved hawet..:-) du kan også bruge hyben, blomme eller andet syrligt
100 g rørsukker
I spsk. vand
2 pasteuriseret æggeblommer
50 g smør
1 blad husblas
Hvid chokoladecreme med vanilje:
100 g hvid chokolade
3,5 dl fløde ca
1 rigtig go øko vaniljestang
2,5 blade husblas
Pynt, marcipanovertræk
200 g marcipan
100 g flormelis
25 g glukose
Desuden
Hvid og mørk chokolade 100 g af hver
Sådan gør du:
Chokoladebrownie
Smelt smør og chokolade i en gryde. Æg, farin, sukker og salt piskes til en luftig æggesnaps. Bland mel, kakao og bagepulver og sigt det i. Nødder og græskar vendes forsigtigt i æggesnapsen. Til sidst vendes den afkølede chokoladeblanding i.
Kom dejen i en kagering/springform på ca. 20cm samt en mindre til en lille bund ca. 10-12cm, eller hvad du lige har der passer.
Bages ved 175° grader i ca. 15 minutter en smule mindre for den lille bund.
Imens bundene bager og køler laves havtorn sylten, moussen, chokolade og marcipan
Havtornsylt
Læg husblas i blød i koldt vand. Kog vand og havtorn 5 min og tilsæt sukker. Kom lidt af sylten sammen med æggeblommerne så de ikke får et varmechok. Kom det tilbage i gryden og kog godt i gennem som en kagecreme. Smørret smeltes væk fra varmen i gryden og husblas tilsættes. Den køler let på køkkenbord. Der bliver ca. halvdelen tilbage, når det til kagen er brugt, men det er lækkert på lunt brød mm
Hvid chokoladecreme
Udblød husblas i koldt vand. 1 dl fløde varmes op med vaniljekorn skrabet ud samt hele stangen. Tages af varmen. Stangen fiskes op. Chokoladen hakkes og smeltes i fløden. Lad den stå i et par minutter og røres i cirkler fra midten med en dejskraber. Husblas smeltes i. Resten af fløden piskes let og vendes sammen med chokolademassen. Chokoladen må ikke være for varm, fingervarm er godt. Fløde i lidt af gangen. Det er meget vigtigt at chokoladen ikke har sat sig inden den vendes i fløden.
Marcipanovertræk
Det hele blandes godt sammen på røremaskine eller hånd. Hviler i køleskabet i ca. 30 min. Det meste indfarves i orange som et græskar og en smule lidt mørkere til stregerne. Evt. lidt sort til edderkoppen på toppen. Rul den orange marcipan i en pølse og sæt den mørkere orange i striber på pølsen. Rul marcipanen ud med flormelis på bordet i en lang strimmel. Husk at tage mål på kagen i omkreds og højde. Skær pænt til og sæt på kagen.
Saltkaramel
Det er ekstra lækkert at lægge et tyndt lag karamel tilsat lidt flagesalt på bunden, det blander sig skønt med havtornsylten.
Samling af den store kage
Sæt kagen på et pænt fladt fad, og sæt en kagering eller springform omkring. Kom evt. saltkaramel ud på kagen i et tyndt lag, og hæld sylten ud over bunden 1 cm fra kanten, i ½ cm lag. Sæt på køl, når den er næsten fast tages kagen ud og moussen hældes forsigtigt ud over. Glat kagen pænt. Den har sat sig efter ca. 3 timer, men er meget fin til dagen efter hvor det hele har trukket godt sammen.
Chokolade
Temperer chokoladerne i to skåle i mikroovnen. Mål diameter på kagen og lav i cirkel på bagepapir lidt mindre. I et tyndt lag smører du den hvide chokolade ud og med den mørke chokolade bruger du et kornet eller sprøjtepose med lille hul og laver spiral ud over den hvide chokolade. Træk nu med en tandstik fra midten og ud så det ligner et spid. Wiola. Lad chokolade blive stiv og løsn forsigtigt bagepapiret. Sæt på kagen og pynt med kreativ edderkop og andet knas.