Kløbenboller

Kløbenboller

Dette er boller jeg nyder rigtig meget, den er blød, svampet og man kan fylde alverdens lækre ting i den, overskud fra julens bageri eller ”tøm skuffen” af tørret frugt og nødder. Det er med til at stoppe madspild og det kan vi alle li. Det er en stor tilfredsstillelse i at få brugt råvarer op, og nye andre kan købes ind. Min skuffe af sådanne varer er altid fyldt, børnene skal have noget til 10-maden, mellemmåltider, snacks på farten, så kløbenboller kan altid bages hjemme hos os.

Det skal du bruge

25 g gær
1 dl mælk
1 dl fløde
3 æg, gem lidt til pensling
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
100 g syltet appelsin
100 g syltet sukat
100 g rosiner
50 g flager mandler eller flage kokos
50 g tørret figner eller abrikoser
50 g blødt smør
450 g ca. hvedemel

Sådan gør du:

Lun mælk og fløde og opløs gæren heri. Tilsæt æggene. Tilsæt mel, salt og sukker på nær 50 g af melet og rør den glat, gerne på maskine. Tilsæt alle de øvrige ingredienser på nær smør. Smørret tilsættes til sidst i små klumper og røres glat. Dejen skal være klistret. Lad dejen hæve lunt i ca. 30 min. Sæt klatter af dej på bagepapir og lade efterhæve i min 30 min. Pensl med æg og drys med mandelflager.
Bages i ovn ved 215 i 15 min.