Det skal du bruge
Bund:
150 g sukker
150 g blødt smør
4 æggeblommer
1 dl sødmælk
Saft af ½ citron
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
225 g mel
Rabarberlag:
400 g rabarber
125 g rørsukker
1 vaniljestang
Marengslåg:
4 æggehvider
200 g sukker
1 knsp salt
Evt 100 g kokos
Sådan gør du
Bund:
Æg, smør og vaniljepulver piskes helt hvidt. Æggeblommerne piskes i et efter et og der piskes rigtig godt mellem hver. Mel og bagepulver sigtes i massen, vendes godt rundt sammen med mælk og citron. Hændes i bradepande med bagepapir og forbages ved 175 grader i ca. 15 min. Det skal være i et tyndt lag.
Rabarberlag:
Rabarber skæres i små stykker og dampes møre med sukker og vaniljestang. Alternativt kan også bruges et glas god rabarbermarmelade, som er godt syrligt.
Marengslåg:
Æggehviderne piskes hvide og sukkeret tilsættes lidt efter lidt sammen med saltet mens der piskes kraftigt. Det skal blive meget stift. Kokos vendes forsigtigt i. puttes i sprøjtepose og rimeligt stort hul klippes.
Efterbagning:
Rabarberne fordeles på kagen, og marengsen sprøjtes ud i små toppe.
Bages ved 200 grader i ca. 10-15min.