Squashzi bund med rucolapesto, oliven, tomat og spinatblade

Squashzi bund med rucolapesto, oliven, tomat og spinatblade

Bund

2-3 squash, 650 g renset vægt
2 tsk. godt salt, gerne Læsø salt
1 løg
2 æg
2 spsk. Kokosfibermel
Friskkværnet peber

Rucolapesto

1 pk rucola, 75 g
Stor håndfuld frisk basilikumblade
50 g mandler
20 g cashewnødder
1-2 fed hvidløg
50 g parmesan
1 lille dl jomfruolivenolie
Smag til med salt

Toppings

2 håndfulde frisk spinat
1 håndfuld gode smagfulde sorte olien
3 håndfulde søde aromatiske små tomater
Evt. lidt kapers i olie

Bund

Riv squash på den grove side og salt det. Lad det stå i 10 min og vrid væden fra. Fin hak løg og bland det med squash, æg, peber og kokosfibermel. Fibermelet samler massen, så den ikke væsker for meget. Bred massen ud på en velsmurt pizzaplade. Jeg får to af denne portion. Bages ca.30 min ved 200 grader.

Rucolapesto

Rist nødderne let på en tør pande. Skyl rucola og basilikumblade. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Når du synes den er cremet smager du til med lidt salt. Det kan være den har brug for lidt mere olie. Der bliver noget tilovers, men hvem elsker ikke god pesto som alverdens tilbehør..!

Toppings og pyntning

Nu kommer den sjove sidste del. Smør noget af pestoen på squashzien. Godt med spinatblade, halve tomater, oliven og lidt kapers. Brug fantasien, og prøv med andet lækkert på toppen (lufttørret skinke, semi dried tomater, syltet artiskokhjerter, revet parmesana, rucola mm)

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.