julekys

Opskrifter

Naturligt, rustikt, årstidens frugter... og selvfølgelig

- rigeligt med klid og kerner...

 

Julekys

Disse julekys smager skønt af citron, vanilje og sprød kokosmarengs. Jeg bruger rigeligt citron, det er sådan et dejligt pift.

 

Ingredienser:

300 g mel

225 g blødt smør

125 g flormelis

½ stang polynesisk vanilje eller 1 hel god vaniljestang

Revet skal at 2 citroner

 

Toppings:

3 æggehvider

80 g sukker

40 g flormelis

150 g fint kokosmel

 

Fremgangsmåde:

Når jeg skal samle en mørdej eller småkagedej, bruger jeg køkkenbordet som arbejdsplads, ingen skåle! Afvej mel og flormelis. Hæld ud på bordet. Flæk vaniljestangen og skrab ud med lille kniv. Masser lidt flormelis ind i vaniljen på spækbræt, så det bedre fordeler sig i dejen. Smuldr smørret i melblandingen og saml dejen sammen med citronskal. Rul pølser ud i ca. 4 cm i diameter. Sæt på køl, gerne til næste dag.

Toppings:

Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt sukkeret, pisk det stift og tilsæt flormelis og pisk videre. Kokos vendes i. Jeg bruger en klassisk stjernetyl, den må ikke være for lille. Put fyld i sprøjtepose, klar til brug.

Kagerne skæres i tynde skiver ca. 2-4 millimeter. Lægges på bagepapir. Herpå sprøjtes toppings på i et fint kys..

Bages i ca. 8 min ved 190 grader til kagerne er gyldne og marengs har taget farve. Køles på bagerist og puttes i tætsluttende kagedåse.

Uhmmnn de smager godt.

Rigtig god fornøjelse:-)

 

Julekys

Sprøde, søde, og masser af citron