Naturligt, rustikt, årstidens frugter... og selvfølgelig
- rigeligt med klid og kerner...
Disse julekys smager skønt af citron, vanilje og sprød kokosmarengs. Jeg bruger rigeligt citron, det er sådan et dejligt pift.
Ingredienser:
300 g mel
225 g blødt smør
125 g flormelis
½ stang polynesisk vanilje eller 1 hel god vaniljestang
Revet skal at 2 citroner
Toppings:
3 æggehvider
80 g sukker
40 g flormelis
150 g fint kokosmel
Fremgangsmåde:
Når jeg skal samle en mørdej eller småkagedej, bruger jeg køkkenbordet som arbejdsplads, ingen skåle! Afvej mel og flormelis. Hæld ud på bordet. Flæk vaniljestangen og skrab ud med lille kniv. Masser lidt flormelis ind i vaniljen på spækbræt, så det bedre fordeler sig i dejen. Smuldr smørret i melblandingen og saml dejen sammen med citronskal. Rul pølser ud i ca. 4 cm i diameter. Sæt på køl, gerne til næste dag.
Toppings:
Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt sukkeret, pisk det stift og tilsæt flormelis og pisk videre. Kokos vendes i. Jeg bruger en klassisk stjernetyl, den må ikke være for lille. Put fyld i sprøjtepose, klar til brug.
Kagerne skæres i tynde skiver ca. 2-4 millimeter. Lægges på bagepapir. Herpå sprøjtes toppings på i et fint kys..
Bages i ca. 8 min ved 190 grader til kagerne er gyldne og marengs har taget farve. Køles på bagerist og puttes i tætsluttende kagedåse.
Uhmmnn de smager godt.
Rigtig god fornøjelse:-)
Sprøde, søde, og masser af citron