Naturligt, rustikt, årstidens frugter... og selvfølgelig
- rigeligt med klid og kerner...
Her er en lille efterårssag der smager skønt. Æblerne giver en nærmest karamelagtig syrlighed til kagerne. Det er vigtigt at det er syrlige æbler, for at få den rigtige smag og aroma. De er gode til enhver lejlighed med eller uden fest..!!
Til dejen skal bruges:
2,5 dl mælk
1 æg
75 g blødt smør
50 g gær
1 tsk salt
2 spsk sukker
½ tsk kardemomme
50 g fuldkornshvedemel, eller andet groft
400 g mel
Fyld:
100 g blødt smør
50 g farin
50 g sukker
2 spsk kanel
1 tsk kardemomme
2 spsk finthakket kandiseret ingefær
50 g revet marcipan
1-2 revet belle boscop æble
Fremgangsmåde:
Lun mælken og udblød gæren heri. Tilsæt æg, smør, salt, sukker, kardemomme. Tilsæt grovmelet. Hvedemelet tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være lidt klistret. Jeg rører altid min dej på maskine, da det er svært at holde dejen klistret ved æltning på bord. Hæver i ca. 30 min lunt. Remoncen blandes på nær ingefær, marcipan og æbler.
Rulles ud på meldrysset bord i ca. 50x30, ælt ikke dejen for meget. Smør remoncen jævnt og drys de sidste dele på hvis ikke ingefær kan opdrives, kan du bruge stødt. Rulles på den lange led som til en roulade. Skæres i 2-3 cm stykker, og lægges i store papirsforme. De kan også sættes i silikone muffinsforme eller direkte på bagepapir. Efterhæver i ca. 30 min. Bages ved 200 grader i 15 min.