Naturligt, rustikt, årstidens frugter... og selvfølgelig
- rigeligt med klid og kerner...
Ingredienser
125 g hvedemel
125 g blødt økosmør
¼ tsk hjortetaksalt
65 g kokosmel
65 g sukker
Romglasur
100 g flormelis
Lidt af den bedste mørke rom du har
Fremgangsmåde:
Smuldr mel, hjortetaksalt og smør sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Skæres i tre dele og hver del udrulles til en pølse svarende til din ovnplades bredde. Lægges på bageplade og trykke let flade med fingrene. De flyder også lidt ud. Bages ved 200 grader i ca. 12 min.
Til romglasuren røres rom i flormelis til den er ret fast i konsistens. Smøres på de varme stænger og skæres mens de endnu er lune i 1,5 cm brede snitter. Køles på bagerist og kommes i kagedåse eller puttes i munden. Glædelig jul, og alt muligt andet...