brombærlagkage

Opskrifter

Naturligt, rustikt, årstidens frugter... og selvfølgelig

- rigeligt med klid og kerner...

 

Brombær/solbær lagkage med marzarinbund og hvid chokolademousse

Marzarinbund

75 g smør

150 g sukker

2 små æggeblommer

75 g marcipan

40 g malet økologiske mandler

35 g mel

1 tsk. bagepulver

2 små æggehvider

Smør og sukker piskes godt sammen. Æggeblommer piskes i. Marcipan rives eller smides i minihakker med de malede mandler. Puttes i æggeblandingen. De tørre dele sigtes i. Æggehviderne piskes stive og vendes i lidt af gangen. Bages i 25 min ved 200 grader i en smurt springform ca. 24 Ø. Husk bagepapir kun i bunden.

 

Sukkerbrødsbund

2 æg

80 g sukker

1 lille citron

½ citron

½ vaniljestang

75 g mel

½ knsp. Salt

½ tsk. Bagepulver

Æg, sukker og kornene fra vaniljestagen piskes hvidt. Citronsaft presses i, sammen med skallen. De tørre dele vendes i, Husk drysses gennem en sigte. Hældes i smurt springform med bagepapir i bunden. 200 grader i 20 min ca.

 

Brombær/solbærcreme

2 blade husblas

200 g brombær

50 g solbær

40 g rørsukker

½ vaniljestang

2 dl fløde

Husblas lægges i iskoldt vand. Brombær og solbær koges op med den tomme stang vanilje. Stavblendes og husblas smeltes i. Kompotten køles ned, men må ikke begynde at stivne. Fløden piskes fløjlsblød og vendes forsigtigt i massen.

 

Hvid chokolademousse

2 blade husblas

1,5 dl sødmælk

75 g hvid chokolade

2,5 dl fløde

En lille bakke brombær

Husblas lægges i blød i koldt vand. Mælken varmes, og husblas smeltes heri. Hvid chokolade hakkes fint og fløden hældes over chokoladen i en skål. Når mælkechokolade er ensartet og kølet, piskes fløden let fløjlsblød og vendes lidt af gangen i massen.

 

Mørk chokoladelag.

50 g 70% chokolade

¼ piskefløde

Chokoladen smeltes over vandbad og fløden tilsættes.

 

Marcipanmasse

200 g marcipan

100 g flormelis

20 g glucose

Alle ingredienserne æltes sammen, gerne på røremaskine. På køl.

 

Sammenlægning/støbning

Marzarinbund lægges på fad og lagkagestøber eller springformside sættes over og beklædes med lagkageplast eller film. Mørk chokolade smøres ud på bunden. Brombær lægges i en fin ring, herpå overhældes forsigtigt hvid chokolademousse. Næste lagkagebund lægges i og overhældes med citronsaft, ca ½ citron. Brombærcremen hældes over og stryges glat. På køl i mindst 4 timer eller frys 2.

 

Oppyntning

3-4 dl fløde

Rosenblade

Rød syre

50 g mørk chokolade festligheder

125 g brombær

Kagen opsmøres jævnt rundt langs kanten. Marcipan udrulles ca 1 cm højere end lagkagens højde. Jeg plejer at udrulle på lagkageplast. Skær kanterne præcist til. Marcipanen påsættes rundt i kanten og plast fjernes. Sprøjt fine rosetter rundt i kanten med fløde. Pynt med brombær, syre, sjove og festlige chokoladepynt, og roser i midten. Evt. høvlet hvid chokolade drysses over kagen

 

Velbekomme.

 

 

Brombær/solbær lagkage