Teboller med kryddermix

Teboller med kryddermix, loppefrø og røde morbær

 

Den klassiske tebolle krydret med sunde frø og røde morbær

 

Ingredienser:

35 g gær

3 dl sødmælk

½ dl cremefraiche 18%

1 æg

50 g blødt smør

2 tsk. loppefrøskaller

2 tsk. sukker

1 1/2 tsk. Salt

1 tsk. kryddermix

150 g hvid hvedemel

250 g hvedemel

½ dl tørret røde morbær

 

Kryddermix:

5 tsk. stødt ingefær

3 tsk. revet muskatnød

3 tsk. kanel

3 tsk. stødte allehånde

3 tsk. stødte nelliker

4 tsk. knuste korn fra hel kardemomme

2 tsk. Stødt kardemomme

 

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og køl af. Gær røres ud i lun mælk sammen med loppefrøskaller til de kvælder op. Tilsæt smør, cremefraiche, æg, sukker salt og kryddermix.

Melet æltes godt i dejen, til den er smidig og blank. Tilsæt morbær til sidst. Hæver 1 time.

Deles i 12 boller og rulles flotte og runde. Efterhæver i 20 min. Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 12 min.