Teboller med kryddermix, loppefrø og røde morbær
Den klassiske tebolle krydret med sunde frø og røde morbær
Ingredienser:
35 g gær
3 dl sødmælk
½ dl cremefraiche 18%
1 æg
50 g blødt smør
2 tsk. loppefrøskaller
2 tsk. sukker
1 1/2 tsk. Salt
1 tsk. kryddermix
150 g hvid hvedemel
250 g hvedemel
½ dl tørret røde morbær
Kryddermix:
5 tsk. stødt ingefær
3 tsk. revet muskatnød
3 tsk. kanel
3 tsk. stødte allehånde
3 tsk. stødte nelliker
4 tsk. knuste korn fra hel kardemomme
2 tsk. Stødt kardemomme
Fremgangsmåde:
Smelt smørret og køl af. Gær røres ud i lun mælk sammen med loppefrøskaller til de kvælder op. Tilsæt smør, cremefraiche, æg, sukker salt og kryddermix.
Melet æltes godt i dejen, til den er smidig og blank. Tilsæt morbær til sidst. Hæver 1 time.
Deles i 12 boller og rulles flotte og runde. Efterhæver i 20 min. Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 12 min.