sunde ddounuts

Doughnuts med et sundt tvist

 

Sunde krydderede doughnutsringe med mørk chokolade.

Ingredienser:

Dej:

300 g mel

150 g ølandshvede

50 g kokossukker

25 g brun farin

1 tsk salt

40 g gær

1 dl mælk

1 dl skyr

70 g smeltet smør

2 æg

½ tsk kardemomme

½ tsk muskatnød

1 ½ skal af citron

75 g hakkede hasselnødder

½ dl kogte canihua

1 liter almindelig rapsolie

 

Ganache:

 

200 g mørk chokolade 60 %

1 ½ dl fløde

20 g smør

1 spsk. agavesirup

1 citronskal

Lidt knust kardemomme.

 

Pynt:

Poppet canihua

Flager af hasselnødder

Hel kardemommekapsel

 

Fremgangsmåde:

Dej:

Mælk lunes og gær opløses. Smeltet smør tilsættes. Alle de tørre dele mixes og blandes med mælkeblandingen, på nær 50 g mel. Ældes i lidt af gangen til sidst. Brug maskine. Dejen skal være klistret. Hæver i 1 time. Rul ud til 1,5 cm tykkelse, og udstikkes med passende udstikkere. Efterhæver i ca. 30 min. Varm rapsolie til 190 grader. Vær forsigtig når de puttes i. Ca. 2-3 af gangen. De skal have en flot gylden kulør.

Tages op og lægges til afkøling på sugepapir/viskestykke.

 

Ganache:

Varm fløde til 80 grader. Smelt chokolade heri. Tilsæt smagene, sirup og smørret, røres helt glat.

 

Pynt:

Poppet canihua. Meget varm gryde. Korn hældes i og de popper.

Flager af hasselnødder og hel kardemommekapsel.

Når dougnutsene er helt afkølet, dyppes de i chokoladen og pyntes.