Sunde krydderede doughnutsringe med mørk chokolade.
Ingredienser:
Dej:
300 g mel
150 g ølandshvede
50 g kokossukker
25 g brun farin
1 tsk salt
40 g gær
1 dl mælk
1 dl skyr
70 g smeltet smør
2 æg
½ tsk kardemomme
½ tsk muskatnød
1 ½ skal af citron
75 g hakkede hasselnødder
½ dl kogte canihua
1 liter almindelig rapsolie
Ganache:
200 g mørk chokolade 60 %
1 ½ dl fløde
20 g smør
1 spsk. agavesirup
1 citronskal
Lidt knust kardemomme.
Pynt:
Poppet canihua
Flager af hasselnødder
Hel kardemommekapsel
Fremgangsmåde:
Dej:
Mælk lunes og gær opløses. Smeltet smør tilsættes. Alle de tørre dele mixes og blandes med mælkeblandingen, på nær 50 g mel. Ældes i lidt af gangen til sidst. Brug maskine. Dejen skal være klistret. Hæver i 1 time. Rul ud til 1,5 cm tykkelse, og udstikkes med passende udstikkere. Efterhæver i ca. 30 min. Varm rapsolie til 190 grader. Vær forsigtig når de puttes i. Ca. 2-3 af gangen. De skal have en flot gylden kulør.
Tages op og lægges til afkøling på sugepapir/viskestykke.
Ganache:
Varm fløde til 80 grader. Smelt chokolade heri. Tilsæt smagene, sirup og smørret, røres helt glat.
Pynt:
Poppet canihua. Meget varm gryde. Korn hældes i og de popper.
Flager af hasselnødder og hel kardemommekapsel.
Når dougnutsene er helt afkølet, dyppes de i chokoladen og pyntes.