Rabarber-kvadrater

 

Rabarber-kvadrater

En lille og lækker firkant fyldt med chokolade og rabarber

 

Rabarbercreme:

500 g rabarber

150 g sukker

1 vaniljestang

5 blade husblas

1 dl cremefraiche 38%

2 dl fløde

Evt. finthakket citronmelisse

½ revet skrald af en citron

50 g hvid chokolade

 

Husblas lægges i blød i koldt vand. Rengør rabarberstilkene og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og "mas" dem sammen med lidt sukker. Den tomme vaniljestang, rabarberen og alt sukkeret blandes sammen i et ovnfast fad. Bages i 25 min ved 180 grader. Tages ud mens der stadig er et godt bid. Saften sies fra og gemmes. Rabarberne køles.

 

Fløde piskes med cremefraiche. Husblas vrides og puttes direkte i den gemte varme rabarbersaft. Rabarber blandes forsigtigt med saften og vendes med flødeblandingen sammen med finthakket hvid chokolade. Smag til med citron.

 

Bundene

Hvid bund:

50 g sukker

50 g kokossukker

75 g smør

½ stang vanilje

50 g marcipan

2 æg delte

½ dl mælk

1 tsk. bagepulver

15 g canihua

75 g mel

 

Smør, sukker, marcipan og vaniljekorn piskes lyst og cremet. Æggeblommer piskes i. De tørre dele tilsættes sammen med mælken. Pisk æggehvider stive og fold i dejen.

Hældes i en lille bradepande og bages i 15 min ved 180 grader.

 

Chokoladebund

70 g mørk chokolade (70 %)

½ dl fløde

75 g smør

75 g sukker

2 æg deles i æggehvider og blommer

50 g mandelmel

25 g mel

 

Chokolade og fløde smeltes sammen ved svag varme. Smør og sukker piskes lyst og cremet. Æggeblommer piskes i, samt den smeltede chokoladefløde. Æggehvider piskes stive med 1 tsk. sukker. Mandler og mel vendes i og æggehviden foldes forsigtigt i til sidst.

Hældes i en lille bradepande og bages 20 min ved 180 grader.

 

Sammenlægning:

Lys bund, herpå rabarbercremen, der er begyndt at stivne, og chokoladebundslåg ovenpå med bunden op. På køl.

 

Mandelkaramel:

100 g sukker

25 g mandler

 

Sukker smeltes svagt på panden og hældes på bagepapir, så det bliver til hård karamel. Mandler og hård karamel males til mel. Find en flot form og drys melet i formen på bagepapir, så du får en flot figur, jeg har brugt et kvadrat:. Gentag. Bages i 1 minut til karamellen er smeltet.

 

Pynt:

100 g rabarber

1 dl vand

½ dl sukker

½ vaniljestang

 

100 g rabarber skæres i mini kvadrater.1 dl vand, ½ dl sukker og ½ vaniljestang tilføjes i en gryde. Alt får et opkog undtagen rabarber. De kommes i bagefter i, og trækker minimum 30 min.

 

Hvid chokoladesmørelse:

150 g hvid chokolade

2 dl cremefraiche 38%

 

Chokoladen smeltes over vandbad og cremefraiche blandes i. Sættes på køl.

 

Vend kagen om, så chokoladekage er nederst. Skær snitter ud af kagen og dekorer som du lyster med chokoladesmørelse smurt ud på toppen. Sæt lidt fløde på, mandelkaramel på toppen og pynt med citronmelisse, rabarber, ribs og granatæble.