Tag kegler hos en bilentusiast og server denne flotte kage i form af en racerbil
Vaniljecreme:
½ knald god vaniljestang
1 ½ dl sødmælk
1 æg
50 g sukker
1 ½ spsk. majsstivelse max
Fremgangsmåde:
Varm mælken op sammen med vaniljekorn og stang. Lad det trække. Pisk sukker, æg og majsstivelse sammen. Hæld mælken i æggeblandingen, rør og hæld det tilbage i gryden. Koges op ved god piskning. Stilles på køl.
Creme chokoglasur:
175 g mørk god chokolade, gerne 70%
125 g smør
50 g flormelis
½ dl fløde + lidt
Fremgangsmåde:
Smelt chokolade og smør sammen over vandbad. Tag af varmen og bland flormelis og fløde i. Stilles på køl i 1 time og rør den let og luftig.
Bilbunde:
200 g blødt smør
180 g sukker
3 æg
100 g fintmalede økologiske mandler
125 g mel
2 tsk. bagepulver
1 lime skal
1 limesaft
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker til en luftig masse. Æg piskes i et af gangen. Mandler males/hakkes meget fint. Tilsæt saft og skal fra lime sammen med mandelmelet. Bagepulver og mel sigtes i til sidst. Bages i lille bradepande ved 175 grader i 35 min.
Asfaltbund:
125 g sukker
4 æg
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
35 g ren rå økologisk kakaopulver
½ tsk. økologisk vaniljepulver
100 g smeltet smør
30 g chiafrø
1 dl sødmælk
Fremgangsmåde:
Chiafrø sættes i blød i mælken. Pisk æg og sukker over vandbad til den er tyk og skummende. Smeltet smør og chiafrøblandingen vendes i. Sigt mel, bagepulver og kakao i og fold sammen. Hældes i mellem bradepande, og bages ved 180 grader i 20 min.
Hindbær-tang fyld:
225 g hindbær frisk eller økologisk frost
3 blade husblas
2 dl fløde
2 g sukkertang. Jeg har brugt den man kan finde på Omø.
Husblas lægges i blød i koldt vand. Hindbær koges kort op smages til med en anelse sukker. Pisk fløden ikke helt stiv og vend den afkølede creme i. Når du er klar til at lægge bilen sammen, knuges husblas og hældes i den varme hindbær sammen med tangen der er finthakket. Hindbærsauce vendes i fløden. Smages til med limesaft, skal være frisk!
Skær bilbunden i form og fordel den næsten stivnet hindbærcreme mellem. Stil på køl på papbræt.
Bilbredde: 11,5
Hjul: 6
Afstand til rude: 13
Hjulene laves af resten af kagen, halveres og udstilles. Kabinen laves af resten.
Halver chokoladebunden og smør et lag chokocreme på. Læg låg på. Varm chokoladeglasuren med lidt fløde og hæld det over kagen. Smør kanterne pænt. Jeg har drysset med lidt rå chokoladenips og rålakrids for at få asfalteffekt, og marcipanfartstriber.
Dekorationsmarcipan:
400 g marcipan
200 g flormelis
50 g glukose
Ælt det gerne sammen på maskine. Tilsæt de farver du ønsker til og bilen: jeg har brugt farvegele, da det ikke fugter marcipanen. Stilles koldt til den skal bruges.
Smørcreme:
250 g flormelis
125 g smør
Limesaft
Piskes hvidt med mixer, til en lækker konsistens.
Smør bilen op med smørcreme som klister og for at dække diverse ujævnheder.
Marengssikkerhedshjul:
100 g pasteuriseret æggehvider
300 g flormelis
Fremgangsmåde:
Æggehvider piskes næsten stive og flormelis piskes i lidt efter lidt. Del i to portioner og indfarv i blå og gul. Det gule tilsættes lidt citron.
Bages i ovnen ved 120 grader i 20 min ca.
Udrul den indfarvede marcipan på lidt flormelis, og beklæd bilen. Husk at have gemt marcipan til andre farvede effekter. Hjul og andet der skal sidde fast, kan monteres med royal ising. På køl.
Barriere (sikkerhedshjul) i gul og blåt sættes sammen med lidt mørk chokolade, og pyntes på siden af kagen.
Jeg har valgt at sætte bilen let flyvende, for at give lethed til kagen. Papbrik er pålimet 4 rør a 4,5 cm længde. Dette stativ sættes i kagen, og derpå bilen