Forårsroulade med solbær og hvid chokolade
En lækker forårskage med masser af farver
Til 8-10 personer.
Solbærsylt:
200 g solbær (1 pose blandet skovbær kan også bruges, må gerne være frosne)
90 g sukker
3 blade husblas
Bunden:
100 g frisk spinat
3 æg
125 g sukker
60 g mel
60 g kartoffelmel
1 ½ tsk. bagepulver
Revet skal fra 1 økologisk citron
Mandelflager til drys på kagen
Hvid chokoladecreme med vanilje:
100 g hvid chokolade
3 dl fløde
10 g sukker
1 rigtig god økologisk vaniljestang
3 blade husblas
Græspynt:
Grøn pastafarve
Flormelis
Æggehvider
Fremgangsmåde:
Husblas til bær og creme lægges i blød i koldt vand. Bær koges med sukker i 10 min. Jævnes let med stavblender og stives med 3 opblødte husblas. Køles ned i fryser.
Spinat skylles og dampes ganske let. Spinaten blendes efterfølgende fint, til det bliver en creme. Æg og sukker piskes hvidt imens. Fold bagepapir i str. 35x 40. Revet citronskal og afkølet spinatcreme vendes i. De tørre dele sigtes i lidt af gangen, og vendes forsigtigt i æggemassen.
Bunden drysses med mandelflager og bages i 7-8 min ved 200 grader. Bunden vendes varm ud på bagepapir drysset med sukker. Tag rigeligt bagepapir på den lange led! Bagepapir fjernes forsigtigt fra bunden. Et sidestykke på 10 cm er skåret fra og bruges som sidegrene. Køles helt ned.
Hvid chokoladecreme:
½ dl fløde varmes op med vaniljekorn "mast" sammen med sukker samt stangen. Tages af varmen. Chokoladen hakkes og smeltes i fløden. Afkøles let og husblas smeltes i. Resten af fløden piskes og vendes sammen med chokolademassen. Det er meget vigtigt at cremen ikke har sat sig inden den vendes i fløden.
Sammenrulningen:
Den kolde solbærsylt smøres ud i et tyndt lag, helt ud til kanten på nær foroven. Cremen smøres ligeledes i et tyndt lag ovenpå inden den sætter sig helt, ellers kan den ikke smøres ud. Lad det hele stå til husblas er ved at sætte sig. Rul rouladen forsigtigt sammen, og placer sammenføjningen nedad. Sidegrenen smøres med solbærsylt og en stribe creme på midten, rulles forsigtigt sammen. Så på frys. Rouladen kan evt. vendes en gang i mellem for at få den helt rund.
Pynt rouladen lige som du ønsker, gerne med friske spinatblade, violblomster, bellis, insekter lavet af mørk chokolade samt græs. Jeg har brugt hvid chokolade som stammens struktur på bark. Græs har jeg lavet af royal icing.
Græspynt:
Grøn pastafarve, flormelis og æggehvide blandes sammen, til der kan dannes toppe, der ikke flyder sammen. Brug tyl med huller i og lav græspynt.