Disse doughnutsringe har en lækker smag af blåbær og vanilje.
Ingredienser:
Dej:
75 g smeltet smør
1 dl mælk
25 g gær
60 g sukker
1 æg
1 tsk salt
1 tsk øko vaniljepulver
450 g mel
120 g frosne hakket blåbær
Melbolle: 2 dl vand, ¾ dl mel, kog op til det tykner
1 liter rapsolie
Blåbærcreme:
2 blade husblas eller gelantinepulver
100 g flødeost
50 g smør
200g flormelis
50 g frosne hakkede blåbær.
15 g frysetørrede blåbær, malet
1 vaniljestang
Lidt salt
Pynt:
100 g hvid chokolade
1 bakke blåbær
Fremgangsmåde:
Dej:
Melbollen laves. Gær opløses i mælk samt æg og smør. De tørre dele på nær mel tilsættes. Blåbær og melbolle tilsættes og æltes med melet på maskine. Skal være klistret. Hæver i 40 min, slås ned og hæver igen. Udrulles til 1 ½ cm og udstikkes. Opvarm olien og forsigtigt vip dem i baljen, husk at vende dem undervejs. Afdryppes på sugepapir.
Blåbærcreme:
Husblas sættes i blød. Flødeost og smør piskes cremet. De tørre dele piskes i. Blåbær vendes i og piskes let. Husblas smeltes og piskes hurtigt i. Stilles på køl.
Pyntning:
100 g hvid chokolade smeltes og puttes i kornet. Der laves kryds og tværs striber. Blåbærcremen kommes i sprøjtepose og sprøjtes pænt ud. Pyntes med ½ blåbær og lilla blomster.