dounuts

Doughnuts med blåbær

 

Disse doughnutsringe har en lækker smag af blåbær og vanilje.

Ingredienser:

Dej:

75 g smeltet smør

1 dl mælk

25 g gær

60 g sukker

1 æg

1 tsk salt

1 tsk øko vaniljepulver

450 g mel

120 g frosne hakket blåbær

Melbolle: 2 dl vand, ¾ dl mel, kog op til det tykner

1 liter rapsolie

 

Blåbærcreme:

2 blade husblas eller gelantinepulver

100 g flødeost

50 g smør

200g flormelis

50 g frosne hakkede blåbær.

15 g frysetørrede blåbær, malet

1 vaniljestang

Lidt salt

 

Pynt:

100 g hvid chokolade

1 bakke blåbær

 

Fremgangsmåde:

Dej:

Melbollen laves. Gær opløses i mælk samt æg og smør. De tørre dele på nær mel tilsættes. Blåbær og melbolle tilsættes og æltes med melet på maskine. Skal være klistret. Hæver i 40 min, slås ned og hæver igen. Udrulles til 1 ½ cm og udstikkes. Opvarm olien og forsigtigt vip dem i baljen, husk at vende dem undervejs. Afdryppes på sugepapir.

 

 

Blåbærcreme:

Husblas sættes i blød. Flødeost og smør piskes cremet. De tørre dele piskes i. Blåbær vendes i og piskes let. Husblas smeltes og piskes hurtigt i. Stilles på køl.

 

Pyntning:

100 g hvid chokolade smeltes og puttes i kornet. Der laves kryds og tværs striber. Blåbærcremen kommes i sprøjtepose og sprøjtes pænt ud. Pyntes med ½ blåbær og lilla blomster.